فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:9 Issue: 1, Jan 2011

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:9 Issue: 1, Jan 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/04/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله مروری
  • محسن ویژه*، درک، آر، اسمیت، پلینگ چی هو صفحه 1

    قسمت مهمی از ناباروری مردان با علت نامشخص ممکن است در ارتباط با محیط ها و شغلهای مختلفی باشد که باعث تماس با مواد سمی مانند سرب می شوند. اثرات سرب بر روی تولید مثل پیچیده بوده و مسیرهای مختلفی را در بر می گیرد که بسیاری از آنها هنوز کاملا شناخته نشده اند. بعنوان مثال هنوز مشخص نیست که مشکلات تولید مثل مردان، تحت تاثیر اثر سرب در ارتباط با توزیع هورمونهای جنسی می باشد یا اینکه بر اثر تاثیر مستقیم سرب بر روی غدد جنسی است و یا هر دو؟پاسخ به این سوال مشکل می باشد زیرا سرب بخصوص با غلظتهای بالا ممکن است اثرات سوئی بر بسیاری از ارگانهای بدن انسان داشته باشد. هرچند که سرب می تواند بوسیله کاهش در تعداد و حرکت اسپرم ها، بوجود آوردن اشکال غیر طبیعی و همچنین تاثیر بر پارامترهای عملکردی باعث ناباروری درمردان گردد، ولی تمام مطالعات قادر به نشان دادن این موضوع نشده اند. بعلاوه مطالعات نشان داده اند که سد خونی بیضه ها می تواند سلولهای بیضه را در مقابل اثرات مقادیر بالای سرب در خون حفظ نماید. بنا به دلایل ذکر شده و بادر نظر گرفتن اثرات وسیع سرب بر روی هورمونهای تولید مثل، این مطالعه مروری پیشنهاد می کند که اثر اصلی سرب بر روی تولید مثل مردان، احتمالا بوسیله تغییر دادن محور هورمونهای تولید مثل و کنترل آنها بر روی تولید اسپرم، بجای اثر مستقیم بر روی لوله های اسپرم ساز بیضه عمل می کند. با توجه به آنکه حتی مقادیر کمتر از استاندارد های کاری از غلظت سرب نیز می تواند اثرات سوئی بر روی باروری مردان داشته باشد، لذا مطالعات آینده باید در پی اثبات رابطه بین تماس با سرب (بخصوص در مقیاس کم) و ناباروری مردان باشند. مطالعات همچنین باید توجه بیشتری به اثرات سرب بر روی کاهش باروری مردان با توجه به تغییرات محور هورمونی و همچنین تغییرات مشخصات اسپرم داشته باشند.

    کلیدواژگان: سرب، تولید مثل مردان، ناباروری، هورمونهای تو لید مثل، تولید اسپرم
  • مقاله اصیل
  • صدیقه عمویی، عالمتاج صمصامی، جمیله جهانبخش، مهران کریمی* صفحه 9
    مقدمه

    بتا تالاسمی شایع ترین بیماری وراثتی در ایران میباشد و حدود 2 میلیون نفر ناقل ژن بتا تالاسمی در این کشور زندگی میکنند.

    هدف

    این مطالعه جهت بررسی پیش آگهی حاملگی در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی مینور، طراحی شده است.

    روش کار

    این تحقیق، یک مطالعه مورد-شاهدی است که بر روی بیمارانی که بین سالهای 1385 تا 1388، در 2 بیمارستان دانشگاهی شیراز زایمان داشته اند، انجام شد. بیماران به دو گروه بر اساس حضور بتاتالاسمی مینور تقسیم شدند. بیماران درگروه شاهد و مورد بر اساس سن مادر، سن حاملگی و تعداد حاملگی های قبلی هماهنگ بودند. انجام سزارین، بیماری های پرفشاری خون، دیابت حاملگی، پارگی زود رس کیسه آب و زایمان زودرس در هر گروه ثبت و بوسیله تست های χ2 یا Fisher exact مقایسه گردید.

    نتایج

    در کل 510 بیمار بتا تالاسمی مینور و 512 فرد غیر تالاسمی بررسی شده اند. در بیماران با بتا تالاسمی مینور میزان الیگو هیدرآمینیوس (p<0.001) و سزارین (p=0.002)، بالاتر بود. اختلاف معنی دار آماری در آپگار دقیقه یک (p=0.65)، دقیقه پنج (p=0.25)، محدودیت رشد داخل رحمی (p=0.74)، دیابت حاملگی (p=0.43) و پره اکلامپسی (p=0.11) وجود نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    بتا تالاسمی مینور روی پیامد حاملگی تاثیر منفی عمده نداشت.

    کلیدواژگان: بتا تالاسمی مینور، پیامد حاملگی، دیابت حاملگی، الیگو هیدرآمینیوس محدودیت رشد داخل رحمی
  • فیروزه اکبری اسبق*، مهبد ابراهیمی.، عزیزه قاسمی نژاد صفحه 15
    مقدمه

    تحریک کنترل شده تخمدانی همراه با تزریق درون رحمی نطفه یک برنامه درمانی مناسب برای برخی از بیماران نابارور میباشد. بنابراین ما تصمیم گرفتیم که این برنامه درمانی را در درمان بیمارانی که بسته بودن یک طرفه لوله رحمی آنها توسط هیستروسالپنگوگرافی نشان داده شده است، امتحان نمائیم.

    هدف

    بررسی تاثیر بسته بودن یک طرفه لوله رحمی (نشان داده شده توسط هیستروسالپنگوگرافی) بر روی میزان تجمعی حاملگی در سیکل های تحریک شده تزریق درون رحمی نطفه.

    مواد و روش ها

    این تحقیق یک مطالعه مقطعی- موردی است که از مهر ماه 1385 تا مهرماه 1388، در یک مرکز دانشگاهی ناباروری انجام شده است. دو گروه بیمار مورد بررسی قرار گرفته اند. در گروه مطالعه 64 زوج با تشخیص بسته بودن یک طرفه لوله رحمی، و در گروه شاهد 200 زوج با تشخیص نازایی با عامل ناشناخته قرار گرفتند. سه سیکل تحریک شده (کلومیفن سیترات و (hMG به همراه تزریق درون رحمی نطفه دراین بیماران انجام و میزان تجمعی حاملگی در این دو گروه مقایسه گردید.

    نتایج

    مشخصات دموگرافیک گروه ها یکسان می باشد. میزان حاملگی در گروه مطالعه(6/26%) و در گروه شاهد (28%) بود که ازنظر آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نگردید(p =0.87; OR=1.075; 95% CI: 0.57 2.28). بحث: بسته بودن یک طرفه لوله ها که توسط هیستروسالپنگوگرافی نشان داده شده است، اثری بر روی میزان موفقیت سیکل های تحریک شده همراه با تزریق داخل رحمی نطفه ندارد. بنابرین سیکل های تحریک شده همراه با تزریق داخل رحمی نطفه را می توان به عنوان اولین اقدام درمانی در این گروه بیماران نابارور بیشنهادکرد.

    کلیدواژگان: هیستروسالپنگوگرافی، تزریق درون رحمی نطفه، تحریک تخمدانی
  • عباسعلی کریم پور ملکشاه، امیر اسماعیل نژاد مقدم، نرگس مسلمی زاده، سپیده پیوندی، ایوب برزگرنژاد*، نادعلی موسی نژاد، غلامعلی جورسرایی صفحه 21
    مقدمه

    شیوع ناباروری و نیز توزیع علل مختلف آن در میان جمعیت زوج های نابارور در نواحی مختلف دنیا متفاوت می باشد. در خصوص بررسی علل مختلف ناباروری مطالعات انجام شده در ایران محدود هستند.

    هدف

    این مطالعه به منظور مشخص کردن علل اصلی ناباروری در بیماران نابارور منطقه مازندران و تعیین نسبت هر یک از علت ها انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی، پرونده پزشکی 3734 زوج نابارور مراجعه کننده به دو کلینیک اصلی ناباروری استان مازندران، طی سال های 1380 تا 1385 مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه افراد نابارور کسانی در نظر گرفته شدند که پس از یک سال زناشویی بدون پیشگیری بچه دار نشده بودند.

    یافته ها

    از کل جمعیت نابارور مورد مطالعه، 78/7 درصد نازایی اولیه و 21/3 درصد نازایی ثانویه داشتند. میانگین دوره ناباروری پیش از اولین مراجعه به یک کلینیک ناباروری 4 ±5/7 سال بوده است. تعیین علل ناباروری در بیماران نشان داد که 38/9 درصد نازایی ها، بدلیل علل مردانه، 7/34 درصد به علل زنانه و در 14/6 درصد، هر دو زوج درگیر بودند. در 11/8 درصد موارد هم علت ناباروری شناخته نشد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه، تاخیر زمانی قابل توجه ای در مراجعه زوج های نابارور به یک کلینیک ناباروری دیده می شود. بدین ترتیب بنظر می رسد برنامه آموزش بهداشت باروری و آگاهی دادن در خصوص فاکتورهای خطر از جمله تاخیر در درمان نازایی و راه های پیشگیری از وقوع احتمالی مشکلات باروری، باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

    کلیدواژگان: ناباروری اولیه، ناباروری ثانویه، فاکتورهای مردانه، نارسایی تخمدان، واریکوسل
  • فرید براتی*، احمدعلی پاپهن، مهسا افروغ، محمد براتی صفحه 25
    مقدمه

    کنترل اسمولاریتی و دمای محیط در طول دستکاری کوتاه مدت و بلند مدت اسپرم ضروری است.

    هدف

    اهداف مطالعه حاضر، یافتن تاثیر اسمولاریتی های مختلف محلول تیرود و شیر برای انکوباسیون اسپرم گاو در دماهای بالای صفر درجه سانتی گراد می باشد.

    مواد و روش کار

    جهت انجام آزمایشات از 5 راس گاو نجدی خوزستان دو بار انزال تهیه گردید. نمونه ها سانتریفیوژ شده و بخش عمده مایع منوی خارج شد. آزمایش اول: انزال های غلیظ شده به 9 حجم مساوی تقسیم شدند و در محیط با سه اسمولاریتی مختلف (200، 300 و 400 میلی اسمول) در سه دما (5، 25 و 39 درجه سانتی گراد) به مدت 15 و 60 دقیقه مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش دوم: انزال غلظ شده به حجم های مساوی تقسیم شد و با حجم برابر شیر در دو دمای 5 و 25 درجه سانتی گراد و شیر به همراه 7 % گلیسرول در دمای 5 درجه سانتی گراد مخلوط و پس 15 و 60 دقیقه انکوباسیون مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    اسمولاریتی کم و به خصوص در دمای پایین تحرک اسپرم را به شدت تحت تاثیر قرار داد (p<0.05). افزایش دمای انکوباسیون اثرات مخرب اسمولاریتی پایین بر زنده مانی اسپرم را کاهش داد (p<0.05). اما کاهش تحرک اسپرم ناشی از اسمولاریتی پایین با افزایش دمای محیط حتی تا ا ساعت انکوباسیون بهبود نیافت (p>0.05). شیر زنده مانی و تحرک اسپرم را در دمای پایین محافظت نمود (p<0.05) و افزودن گلیسرول به شیر اثر بهبود دهنده ای بر انکوباسیون اسپرم در دماهای بالای صفر درجه سانتی گراد نداشت (p>0.05).

    نتیجه گیری

    محلول های ایزو و هیپر اسموتیک تحرک و زنده مانی اسپرم را دماهای 25 و 39 درجه سانتی گراد حفاظت می کنند و شیر در دمای 5 درجه سانتی گراد از اسپرم محافظت می نماید.

    کلیدواژگان: اسپرم گاو، محلول تیرود، شیر کامل، اسمولاریتی، گلیسرول
  • رباب داور*، مژگان جاودانی، محمدحسین فلاح زاده صفحه 31
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک در 75% زنان نازا با عدم تخمک گذاری دیده می شود.همچنین حدود 25-20% این بیماران به کلومیفن پاسخ نمی دهند که مقاوم به کلومیفن نامیده می شوند.اختلاف بین میزان تخمک گذاری و حاملگی که با کلومیفن دیده می شود را به اثر آنتی استروژنی آن نسبت میدهند و به همین علت مهار کننده های آروماتاز بعنوان درمان جایگزین در این بیماران پیشنهاد می گردد.

    هدف

    مقایسه اثرمتفورمین-لتروزول با متفورمین-کلومیفن در بیماران با سندرم تخمدان پلی کیستیک که تحت IUIقرار می گیرند.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی تصادفی یک سوکور100بیمار مقاوم به کلومیفن وارد مطالعه شدند. معیار ورود به مطالعه، بیماران با سندرم تخمدان پلی کیستیک که بعد از دریافت 150میلیگرم کلومیفن روزانه تا سه سیکل حامله نشدند، بود. بیماران از نظر سن، شاخص توده بدنی و مدت نازائی یکسان بودند.بیماران به طور تصادفی به دو گروه متفورمین-لتروزول (50نفر) ومتفورمین-کلومیفن (50نفر) تقسیم و از نظرحاملگی شیمیائی کلینیکی و میزان سقط در دو گروه مقایسه شدند.

    نتایج

    از نظر میزان حامگی، اختلاف معنی داری بین دو گروه دیده نشد.یک مورد سقط(2%) در گروه متفورمین-کلومیفن دیده شد در حالیکه در گروه متفورمین-لتروزول هیچ مورد دیده نشد.

    نتیجه گیری

    با وجود اینکه از نظر آماری اختلاف معنی داری در میزان حاملگی دو گروه کلومیفن و لتروزول بدست نیامد ولی میزان آن در گروه اول 2% و درگروه دوم 5%بوده است.

    کلیدواژگان: لتروزول، کلومیفن سیترات، تحریک تخمدان، تخمدان پلی کیستیک، IUI، متفورمین
  • سید مصطفی شیریزدی*، عباس مدیر، سهیل بن رضوی، نوشین موسوی، محمد کرمانی القریشی، راحیل قهرمانی صفحه 37
    مقدمه

    عدم نزول بیضه، شایعترین اختلال اندوکرین در کودکان مذکرمی باشد که تاخیر در تشخیص و درمان به موقع آن، منجر به عوارضی مانند ناباروری، بدخیمی و چرخش بیضه ها می گردد.

    هدف

    هدف از این مطالعه، بررسی علل تاخیر در درمان به موقع بیماران مبتلا به بیضه نزول نکرده در جمعیت مورد نظر می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مشاهده ای- توصیفی- مقطعی، 143 بیمار مذکر که جهت عمل ارکیوپکسی به بیمارستان شهید صدوقی دانشگاه علوم پزشکی یزد مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. حداکثر سن پیشنهادی جهت عمل جراحی ارکیوپکسی در این مطالعه 18 ماهگی بود.

    نتایج

    میانگین سنی بیماران هنگام مراجعه 34/5 سال بود. نتایج حاصل از ارزیابی مطالعه نشان داد که تنها 44 نفر (8/30%) از بیماران قبل از18 ماهگی تشخیص و تحت عمل جراحی قرار گرفتند. شایعترین علت تاخیر در درمان به موقع به ترتیب شامل: عدم تشخیص اولیه توسط پزشکان (5/42%)، عدم اطلاع والدین در مورد ضرورت عمل جراحی و عوارض آن (7/33%) و بی اطلاعی والدین نسبت به بیماری (8/23%) بود. در این میان تنها 6/19% از بیماران در بدو تولد در بیمارستان توسط پزشکان تشخیص داده شده بودند. 49% والدین آگاهی کافی نسبت به سن مناسب جراحی داشتند و 6/40% از آن ها اطلاعات کافی از ضرورت انجام عمل جراحی و عوارض بیماری داشتند. سطح سواد والدین، محل اقامت بیماران و نوع کریپتورکیدیسم ارتباط معنی داری با علل تاخیر در تشخیص بیماری نداشتند. (p> 0.05)

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که عدم تشخیص اولیه بیماری توسط پزشکان وعدم آگاهی کافی والدین از آن، دلایل اصلی تاخیر در تشخیص و درمان به موقع بیماری می باشند؛ لذا آموزش جامعه بویژه والدین و معاینه دقیق نوزادان در بدو تولد و پیگیری منظم آن ها تا 18 ماهگی می تواند در تشخیص و درمان به موقع بیماری موثر باشد.

    کلیدواژگان: تاخیر در تشخیص، بیضه نزول نکرده، ارکیوپکسی، کودک
  • مقاله کوتاه
  • ویکتوریا جبیب زاده*، سید نورالدین نعمت اللهی ماهانی، حدیث کامیاب صفحه 41
    مقدمه

    مطالعات زیادی برای درک اثر ضخامت آندومتر بر روی پیش آگهی باروری انجام شده است، در حالیکه فاکتورهای موثر بر روی ضخامت آندومتر هنوز ناشناخته اند.

    هدف

    این مطالعه، برای تعیین فاکتورهایی نظیر سن و تعداد فولیکولها که میتوانند ضخامت آندومتر را تحت تاثیر قرار دهند، انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت گذشته نگر بر روی 680 زن نابارور که کاندید IUI بودند، انجام شد. پروتکل دارویی IUI شامل: رژیم کلومید و گنادوتروپین بود و ضخامت آندومتر در روز تزریق HCG تعیین شد. ارتباط بین ضخامت آندومتر و مواردی چون سن، تعداد کل فولیکولها، اندازه فولیکولها، تعداد آمپولهای گنادوتروپین و میزان حاملگی مورد سنجش قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین ضخامت آندومتر8/1 2/7 میلیمتر بود. آندومتر در بیماران مسن تر نازک تر در مقایسه با جوان تر ها بود، اما در همه گروه های سنی میزان حاملگی در ضخامت آندومتر بیشتر از 6 و کمتر یا مساوی 10 میلیمتر بالاتر بود. (0.05 < p)

    نتیجه گیری

    ما ارتباط معنی دار آماری بین سن، تعداد فولیکولها و تعداد آمپولهای گنادوتروپین با ضخامت آندومتر پیدا نکردیم، اما در تمام گروه های سنی شانس حاملگی با ضخامت آندومتر بیشتر از 6 و کمتر یا مساوی 10 میلیمتر، بالاتر بود.

    کلیدواژگان: ضخامت آندومتر، فاکتورهای موثر، تلقیح داخل رحمی، میزان حاملگی
  • گزارش مورد
  • فیروزه اکبری اسبق*، مهبد ابراهیمی صفحه 47
    مقدمه

    نارسایی زودرس تخمدان یک بیماری شایع است. شیوع این بیماری 1 در 100 زن در سنین قبل از 40 سالگی می باشد. هورمون درمانی تا شروع سنین معمول یائسگی گزینه مناسبی در این بیماران میباشد. برگشت موقت فعالیت تخمدان ها در این بیماران گزارش شده است. حاملگی یک پدیده بسیار نادر در بیماران بانارسایی زودرس تخمدان است. دراینجا ما یک مورد حاملگی خود بخود در بیمار مبتلا به نارسایی زود رس تخمدان را معرفی می نماییم.

    مورد:

    یک زن نازا 30 ساله با بیماری نارسایی زودرس تخمدان اثبات شده، به دنبال جراحی لگنی و استرس هیجانی شدید به صورت خودبخودباردار شده است.

    نتیجه گیری

    برگشت عملکرد تخمدان و بروز حاملگی در زنان با نارسایی زودرس تخمدان امکان پذیر می باشد.

    کلیدواژگان: نارسایی زودرس تخمدان، نارسایی موقت تخمدان، هیپوگنادیسم هیپوگنادوتروپیسم، آمنوره هیپرگنادوتروپیسم، هورمون درمانی
|
  • Mohsen Vigeh* Page 1

    An important part of male infertility of unknown etiology may be attributed to various environmental and occupational exposures to toxic substances, such as lead. The reproductive effects of lead are complex and appear to involve multiple pathways, not all of which are fully understood. It is still unclear, for example, if male reproductive issues in lead-exposed persons are mostly related to the disruption of reproductive hormones, whether the problems are due to the lead’s direct effects on the gonads, or both? This question has been difficult to answer, because lead, especially at high levels, may adversely affect many human organs. Although lead can potentially reduce male fertility by decreasing sperm count and motility, inducing abnormal morphology and affecting functional parameters; not all studies have been able to clearly demonstrate such findings. In addition, research has shown that the blood-testis barrier can protect testicular cells from direct exposure to high levels of blood lead. For these reasons and considering the wide spectrum of lead toxicity on reproductive hormones, the present review suggests that lead’s main influence on male reproduction probably occurs by altering the reproductive hormonal axis and the hormonal control on spermatogenesis, rather than by a direct toxic effect on the seminiferous tubules of the testes. As blood lead concentrations below the currently accepted worker protection standard may still adversely affect male fertility, future studies should aim to establish more concrete links between lead exposure (especially at low levels) and subsequent male infertility. Research should also pay more attention to lead’s effects on reducing male fertility rates based on not only hormonal axis alteration, but also on the changes in sperm characteristic among exposed subjects.

  • Sedigheh Amooee, Alamtaj Samsami, Jamileh Jahanbakhsh, Mehran Karimi* Page 9
    Background

    ? -thalassemia is the most common hereditary disease in Iran and more than 2 million carriers of the? -thalassemia mutant gene are living in this country.

    Objective

    To determine pregnancy outcome of women with? -thalassemia minor.

    Materials And Methods

    In this retrospective, case-control study in two universities affiliated hospitals in Shiraz, all pregnancies occurred between 2006 and 2008 were included. Patients were divided in two groups regarding the presence of? -thalassemia minor. Patients in case and control groups were matched according to maternal age, gestational age and number of previous pregnancies. Cesarean delivery, hypertensive disorders, gestational diabetes mellitus, premature rupture of membranes and preterm labor were recorded in each group and were compared using the? 2 or Fisher exact tests.

    Results

    Overall 510? -thalassemia minor subjects and 512 healthy controls were studied. Cases with? -thalassemia minor had significantly higher prevalence of oligohydramnios (p<0.001) and cesarean section delivery (p=0.001). There was no significant difference regarding Apgar score in 1st (p=0.65) and 5th minute (p=0.25), IUGR (p=0.073), gestational diabetes mellitus (DM) (p=0.443) and preeclampsia (p=0.116) between two study groups.

    Conclusion

    ? -thalassemia minor does not significantly influence the pregnancy outcome in the negative way.

  • Mahbod Ebrahimi, Firoozeh Akbari Asbagh*, Azizeh Ghaseminejad Page 15
    Background

    Controlled ovarian hyperstimulation and intrauterine insemination (IUI) cycle is an ideal protocol for some subfertile patients. So, we decided to try this therapeutic protocol for the patients with unilateral tubal blockage diagnosed by hysterosalpingography (HSG).

    Objective

    To evaluate the effect of unilateral tubal blockage diagnosed by HSG on cumulative pregnancy rate (CPR) of the stimulated IUI cycles.

    Materials And Methods

    A cross-sectional analysis was performed between October 2006 and October 2009 in an academic reproductive endocrinology and infertility center. Two groups of patients undergoing stimulated IUI cycles were compared. Sixty-four infertile couples with unilateral tubal blockage diagnosed by HSG as the sole cause of infertility in the group (?), and two hundred couples with unexplained infertility in the group (II). The patients underwent 3 consecutive ovarian hyperstimulation (Clomiphen citrate and human menopausal gonadotropin) and IUI cycles. The main outcome measurements were the CPRs per patients for 3 consecutive stimulated IUI cycles.

    Results

    Cycle characteristics were found to be homogenous between the both groups. CPRs were similar in group? (26.6%) and group II (28%) (p=0.87; OR=1.075; 95% CI: 0.57 -2.28).

    Conclusion

    Unilateral tubal blockage (diagnosed on HSG) has no effect on success rate of stimulated IUI cycles, so COH and IUI could be recommended as the initial therapeutic protocol in these patients.

  • Amir Esmailnejad Moghaddam, Narges Moslemizadeh, Sepideh Peivandi, Nadali Musanejad, Gholamali Jursarayee, Ayyub Barzegarnejad* Page 21
    Objective

    This study was conducted to determine the clinical patterns and major causes of infertility in mazandaran province in north of Iran.

    Materials And Methods

    The medical records of 3734 consecutive couples attending two infertility clinics in Mazandaran province north of Iran from 2003 to 2008 were recorded. The couples had not had a viable birth after at least 1 year of unprotected intercourse and were investigated fully.

    Results

    Of the entire sample 78.7% had primary infertility and 21.3% had secondary infertility. The mean duration of infertility of couples was 5.7 ± 4 years. The etiology of infertility in couples revealed a male factor in 38.9% a female factor in 34.7% combined factors in 14.6% and an undetermined cause in 11.8%.

    Conclusions

    In this study delayed attendance of infertile couples to the infertility clinic was found. Therefore there is a need to revise public health program on infertility to focus on the education and prevention of infertility and its risk factors.

  • Farid Barati*, Ahmad Ali Papahn, Mahsa Afrough, Mohammad Barati Page 25
    Background

    Control of the medium osmolarity and temperature during long or short time sperm manipulation is essential.

    Objective

    The objectives of the present study were to find the effects of different osmolarities of modified Tyrode's solution and milk on the bull sperm during incubation at above zero temperatures.

    Materials And Methods

    Semen samples were collected twice from five Najdi bull. Centrifuged and most parts of seminal plasma were removed. First experiment: The concentrated semen were splited into nine aliquots to incubate in three different osmolarities (200, 300 and 400 mOsm) at three temperatures (5, 25 and 39°C) for 15 and 60 min of incubation. Second experiment: The semen samples were splited, mixed with the same volume of whole cow milk (5 and 25°C) and milk with 7% glycerol (5°C) and incubated for 15 and 60 min.

    Results

    Sperm motility severely affected (p<0.05) by incubation at low ionic tension (200 mOsm/l) especially at low temperature (5°C). The impact of low osmolarity on sperm viability can reduce by increasing the incubation temperature to 39°C. The decreased sperm motility, which was induced by lowering osmolarity, was not improved (p>0.05) by increasing temperature during 1 h of incubation. Milk can protect the sperm viability and motility at cool conditions and there is no beneficial effect of glycerol in combination of milk on sperm incubation at above zero temperatures (p<0.05).

    Conclusion

    Iso- and hyper-osmotic solutions protect bull sperm motility and viability at 25 and 39°C, while milk can be used for protecting sperm at 5°C.

  • Robab Davar *, Mojgan Javedani, MohammadHossein Fallahzadeh Page 31
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is associated with approximately 75% of women who suffer from infertility due to anovulation. Additionally, around 20– 25% of anovulatory women with PCOS do not respond at all to clomiphene citrate and are considered to be “clomiphene– resistant”. Aromatase inhibitors have been suggested as an alternative treatment to clomiphene as the discrepancy between ovulation and pregnancy rates with clomiphene citrate has been attributed to its anti-estrogenic action and estrogen receptor depletion.

    Objective

    The aim of this study is to compare results of Metformin-letrozole with Metformin-clomiphene citrate in clomiphene resistance PCOS patients undergoing IUI.

    Materials And Methods

    In this single blind randomized trial, ovarian cycles were studied in 100 clomiphene- resistant patients with PCOS. The inclusion criteria were patients who received 150mg clomiphene citrate daily for 3 cycles and failed to become pregnant. The patients were matched for their age, body mass index (BMI), and infertility period. They were randomly allocated to a metformin-letrozole group (n=50) and a metformin-clomiphene citrate group (n=50). Chemical and clinical pregnancies were assessed after IUI. Abortion rates were determined in both groups.

    Results

    Regarding pregnancy rate, there was no significant difference between the two groups. One miscarriage (2%) occurred in the metformin-clomiphene citrate group, whereas none was seen in the metformin-letrozole group.

    Conclusion

    There is no significant difference in pregnancy rate between clomiphene citrate and letrozole groups although it has been 2% in the former and 5% in the latter.

  • Seyyed Mostafa Shiryazdi*, Abbas Modir, Soheil Benrazavi, Nooshin Moosavi, Mohammad Kermani, Alghoraishi, Rahil Ghahramani Page 37
    Background

    Undescended testis (UDT) is the most common endocrine disorder in male children. Delayed diagnosis and treatment of UDT lead to complications such as infertility, malignancy and testis rotation.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the causes of delay in proper treatment of patients with undescended testis in our population.

    Materials And Methods

    An observational, descriptive, cross sectional study of 143 male patients, who applied to Shahid Sadoughi University Hospitals for orchiopexy operation was performed. The maximum recommended age for orchiopexy was 18 months.

    Results

    The mean age at referral was 5.34 years. Only 44 (30.8%) cases were operated on before the age of 18 months. The most common reasons of delay in treatment were absence of early diagnose (42.5%), parent's unawareness of surgery necessity and its complications associated (33.7%) and parent's disregard (23.5%). Only 19.6% of patients were diagnosed at born in the hospital. 49% of parents had the correct information for proper operation age and 40.6% of them had enough information about necessity of surgery and side effects of disease. Parent’s literacy, place of living and type of cryptorchidism had no significant relation with delay diagnosis (p> 0.05).

    Conclusion

    These results revealed that late diagnosis by physician and lack of insight of parents are the main reasons in delayed diagnosis and treatment of UDT. Therefore, education of parents and careful physical examination of the babies at birth and regular follow-up until 18 months can prevent the delay in diagnosis.

  • Victoria Habibzadeh *, Sayed Noureddin Nematolahi Mahani, Hadiss Kamyab Page 41
    Background

    Many studies have been carried out to understand the effect of endometrial thickness on the reproductive outcome while the factors affecting the pattern itself are still unknown.

    Objective

    To determine the factors such as age and the number of follicles that could affect the endometrial thickness

    Materials And Methods

    This study was conducted as a retrospective study on 680 infertile women considered for intrauterine insemination (IUI). IUI protocol was sequential regimen of clomid and gonadotropin. Endometrial thickness measurement was done on the day of HCG administration. Correlation between endometrial thickness and factors such as age, total follicle numbers, dominant follicle numbers, gonadotropine ampule numbers and pregnancy rate were assessed.

    Results

    The mean endometrial thickness was 7.2±1.8 mm. The endometrium was thinner in older patients compared with younger ones. But in all age ranges pregnancy rate was higher in endometrial thickness 6< ET?10 mm (p<0.05).

    Conclusion

    We did not find any correlation between age, number of follicles and gonadotropine ampoules with endometrial thickness but in all age ranges, there is a possibility of higher chance of pregnancy in endometrial thickness 6 < ET?10 mm.

  • Firoozeh Akbari Asbagh*, Mahbod Ebrahimi Page 47
    Background

    Premature ovarian failure (POF) is a common condition; its incidence is estimated to be as great as 1 in 100 by the age of 40 years. Physiologic replacement of ovarian steroid hormones seems rational until the age of normal menopause. Temporary return of ovarian function and pregnancy may occur rarely in women with POF. We report a case of POF who conceived during hormone replacement therapy.

    Case:

     A 30 years-old woman with confirmed POF after pelvic surgery and sever emotional stress conceived spontaneously.

    Conclusion

    Return of ovarian function and achievement of pregnancy is possible in women with POF.